Inköpsprocess

Leverans / pakettjänst

Du kan skicka dina ädelmetaller / skrotvaror som innehåller ädelmetaller med en utskrift av vårt följebrev, väl förpackat i ett paket, direkt med posttjänsten. För detta ändamål inrättade vi vår pakettjänst 1999.

Om du vill skicka metaller från oss utanför EU, vänligen kontakta oss i förväg, eftersom vi endast accepterar varor som är tullfria.

Efter att vi har mottagit materialet kommer vi att bestämma värdet i vårt testlaboratorium för ädelmetaller och informera dig om detta per post eller, om du vill, via telefon eller e-post. Inhomogena material smälts ner i förväg för exakt analys och analyseras sedan för ädelmetallerna guld, silver, platina och palladium i vårt laboratorium. Skrot som kan analyseras går direkt till testlaboratoriet.

Efter att värdet har fastställts får du kreditbeloppet som överförts till det konto som du angav i följebrevet för ädelmetaller.

Om du, tvärtemot förväntningarna, inte håller med vår inköpspris eller om du har ändrat dig under tiden, kan du enkelt få tillbaka dina värdesaker på din bekostnad. Vänligen informera oss om din önskan att utöva din ångerrätt med returpost efter värdemeddelandet. Du kommer naturligtvis inte att debiteras några kostnader för värderingen. När vi har fått ditt material kommer vi alltid att hålla det separat i 5 arbetsdagar (måndag - fredag).

 

Personlig leverans

Ordna alltid ett leveransdatum i förväg genom att ringa +49 7242 95351-77 och ta med dig ett giltigt identitetskort eller pass.

Du kan även besöka oss personligen på ESG:s skortmottagningscenter med ditt material.

När det gäller material som kan analyseras omedelbart (tackor, mynt, smycken, spån, bordssilver, elektrolytsilver etc.) beräknas krediten till ESG:s dagskurs efter att värdet har fastställts på kontoret och du erhåller kreditbeloppet antingen kontant eller med check. Om du vill överför vi naturligtvis också kreditbeloppet till ditt konto online.

När det gäller material för vilka värderingen endast är möjlig efter bearbetning (slagg, filter, slam, pulver etc.) får du ett kvitto och vi kommer att informera dig ungefär hur lång tid behandlingen tar. Så snart vi har analysresultatet kommer vi att kontakta dig för faktureringsformaliteter.