hemsida
telefon: +49 7242 9535177

Köp av bordssilver och silverbestick

Vill du sälja bordssilver, silverbestick, silverljusstakar, silvertallrikar och andra silverföremål? Vi analyserar silverskrot professionellt i vårt kontrollaboratorium för ädelmetall och köper det till ett pris baserat på den aktuella ädelmetallhalten.

 

Det spelar ingen roll om det rör sig om ett fåtal föremål från privatpersoner eller om stora försändelser från besticktillverkare, antikaffärer eller lagerrester från återförsäljare.

 

Vi är även en professionell kontakt för större lotter silver från kvarlåtenskaper eller samlingsupplösningar eftersom du hos oss säljer direkt till en professionell ädelmetallgrossist.
Våra värderingsprocesser kontrolleras regelbundet av DEKRA som en del i vår QM-certifiering enligt ISO 9001.

 

Vi på ESG Edelmetall-Service GmbH & Co. KG har specialiserat oss på återvinning av silvret i bordssilverföremål. Det finns flera sätt att leverera bordssilver till oss: Skicka det väl förpackat per post som paket, utnyttja vår värdetransporttjänst när det rör sig om större mängder eller boka en tid och lämna själv över materialet. När vi analyserat föremålen och fastställt värdet betalar vi ut beloppet direkt, antingen kontant eller som en check.

Kontrollera föremålen så att det verkligen rör sig om äkta bordssilver innan du skickar dem till oss. Om det endast rör sig om försilvrade bestick (stämplade med 90, 100 eller inget alls) så täcker ersättningen från metallen oftast inte ens portokostnaderna.

Kontrollera därför alltid äkthetsstämpeln 800, 830, 835, 900, 925 eller 10, 12, 13, 14, 15, 16 Lot resp. Sterlingsilver. Efter analysen betalar vi ut ersättning per gram finsilver i de levererade föremålen. Därför drar vi av vikten på stålknivblad, sand- eller vaxfyllning som finns i bestickens skaft när vi fastställer värdet.

Exempelbilder

Anleitung und Informationen Ankaufaubwicklung von Tafelsilber / Silberbesteck